Vi söker Yrkestraineer

Vi söker Yrkestraineer

Öppna dörren till en ny yrkesbana!

Runt om i Sverige behövs omkring 1 000 nya låstekniker de kommande fem åren – är du en av dem? Ansök om möjligheten att bli Yrkestrainee! Du blir anställd direkt och får samtidigt ett års betald utbildning som varvar praktisk erfarenhet med lärande i skolmiljö. Efter 12 månader kan du titulera dig själv examinerad låstekniker. 

Vi på Brandbergens Låshörna söker dig med stort driv och öppet sinne som tycker att yrket låter som något för dig. Kanske har du jobbat inom en annan bransch, men känner dig redo för nya utmaningar?

För att bli en duktig låstekniker tror vi att det är viktigare att vara lyhörd och villig att lära, än att ha tidigare erfarenhet från just vårt yrkesfält. Att ha en karriär bakom sig inom ett annat område är ofta en tillgång.

Låstekniker är i grunden ett hantverksyrke, som fortfarande kan handla om traditionella lås och nycklar – men lika gärna om passersystem, inbrottslarm och kameraövervakning.

Dagarna för en låstekniker ser olika ut, du bör gilla en varierad vardag. Du behöver vara intresserad av praktiska utmaningar och tycka om att klura över smarta lösningar. Eftersom arbetet ofta innebär kundkontakter blir jobbet som låstekniker roligare om du trivs med att möta nya människor.

Just nu söker vi en trainee som är intresserad av att lära sig låsteknikeryrket från grunden.

Vi tror att du som söker till trainee hos oss är;

 • Lösningsorienterad
 • Prestigelös
 • Både praktiskt och teoretiskt lagd
 • Någon som uppskattar en varierad vardag
 • Road av att möta nya människor

Om utbildningen

 • Utbildningen startar den 4 September 2023 med en introduktionsperiod i yrket på tre veckor som är helt förlagda till SLR Låsteknikcentrum i Skärholmen. Här kommer du tillsammans med duktiga låslärare ges en grund i yrket.
 • Efter introduktionsperioden varvas två veckor yrkespraktik hos oss med en vecka på Skärholmen under totalt 3 månader. Efter det är du helt ute på företagspraktik under de återstående nio månaderna. På arbetsplatsen sker arbetet tillsammans med en handledare.
 • Utbildningen avslutas med ett yrkesprov och vid ett godkänt yrkesprov så är Yrkestraineeutbildningen slut och du går ut i en vanlig anställning som låstekniker.

Vad du behöver tänka på

 • Du behöver skriva en ansökan med CV och personligt brev. Skicka även med referenser från dina tidigare arbeten, praktikplatser eller utbildningar. Är du aktuell kallas du till en intervju och vi meddelar sedan om du fått en plats, precis som vid en vanlig anställning.
 • Du behöver vara svensk medborgare och minst 18 år för att ansöka.
 • Kontroll i Polisens belastningsregister kommer att genomföras inför anställning.

Välkommen med din ansökan!